fbpx

02/02 2021 | Drengen fra Can Tho maler nu ud fra Langeskov

145493439 705579636791548 4259585105055248933 N 746x1000 (1)

Loan Huynh driver selvstændig malermesterforretning i Langeskov, men har ambitioner om inden for den nærmeste fremtid at etablere tre butikker, i samarbejde med Flügger, i Nyborg, Kerteminde og Ringe.

Han er en energisk mand, Loan Huynh, så denne fredag eftermiddag har han og den medhjælpende samlever, Thi, langt fra fyraften, fra deres flotte istandsatte hus på Odensevej lige ved indkørslen til Langeskov. I øvrigt i den bygning, hvor Eskelund Bageri tidligere har holdt til.

Anledningen for dagens snak med den 48-årige vietnamesiske malermester er, at an netop har fået nøglerne til en ny Flügger-forretning i Nyborg. Ambitionerne går dog langt videre, da han drømmer om at åbne yderligere forretninger, gerne både i Kerteminde og Ringe, samtidig med at han passer sin travle malermesterforretning ud fra Langeskov.

En start langt fra Langeskov

Det begyndte et helt andet sted for Loan. Som ti-årig flygtede han i en lille båd sammen med 53 andre mennesker fra Vietnam og ud i det uvisse hav. Hans far skulle have været med ham, men de blev væk fra hinanden, faren fanget og fængslet, hvor han døde et par år senere. Der var ikke billetpenge til moderen og de fire ældre søskende. Via Singapore og København endte den lille dreng på Bullerup Skovgaard, der i midten af 80’erne var et af de steder, der forsøgte at samle tilværelsen for de forældreløse børn fra Vietnam.

Herfra gik det over et nyt børnehjem i Markhaven i Bullerup for otte drenge, alle otte havde været i båden sammen fra Vietnam til det punkt i Det Indiske Ocean, hvor de blev samlet op af A.P. Møller skibet. Da børnehjemmet lukkede pga. kommunale besparelser, endte Loan med to andre drenge som 16-årig i en lejlighed i Bøgeparken i Vollsmose. En af dem kom i gymnasiet, men Loan valgte teknisk skole og her en uddannelse som maler. Det blev til en del år hos Malermester Per Jacobsen i Odense inden han i første omgang pga. manglende job til Thi (Loans samlever red.) købte en grillbar i Langeskov Centret.

Efter nogle år med dagjob hos Per Jacobsen og efterfølgende medhjælp i grillbaren, gik Loan all-in på ristede hotdogs og pommes frites sammen med Thi. Grillbaren blev en stor succes og endte med både at rumme bar og spillehal inden parret solgte Winner Burger i 2006.

”Mine børn skulle ikke vokse op i en grillbar”, lyder den ærlige forklaring her 14 år senere.

Loan og Thi har tre børn på hhv. 28, 25 og 17 år. To er flyttet, men sønnen huserer i kælderen, hvor der i disse dage er coronaundervisning leveret af Odense Tekniske Gymnasium..

Malingen er rygraden

Lige efter finanskrisen i 2010, åbnede Loan derfor sin egen malermesterforretning.

”Jeg har altid vidst, at jeg kunne male og falde tilbage på det, hvis det passede ind i livet. Og det gjorde det for ti år siden. Og kunderne de kom hurtigt. Jeg reklamerer ikke, men bruger mund-til-mund og anbefalinger”, siger han og fremhæver, hvad der adskiller ham i markedet, ”jeg holder ALLE aftaler og leverer kvalitet og gode priser.”

Med det løfte i baghovedet fortæller Loan begejstret om de nye forretningsambitioner. Han har netop fået nøglerne til den første af forhåbentligt flere Flügger-butikker.

”Jeg tror enormt meget på konceptet. Flügger er en meget dygtig koncern med fokus på moderne processer og især digitalisering. Jeg ser et stort marked for det på Østfyn, hvor jeg er blevet valgt som franchisetager, og jeg mener det hænger nær perfekt sammen med min malerforretning. Jeg er fagmand og ved alt om malerfaget.”

Næste Stop: Kerteminde og Ringe

Han vil ikke løfte sløret for præcis, hvor og hvornår han åbner den næste butik, men afslører dog at blikket er tunet ind på både Kerteminde og Ringe.

”Jeg har en supergod bank i Sparekassen Sjælland-Fyn, og de skal naturligvis involveres i mine planer også. Men jeg er ambitiøs og arbejdsom, så der kommer til at ske noget”, siger han.

Loan fortæller til slut, at han har lagt sin liv om efter et helt liv som katolik.

”Jeg blev buddhist sidste år. Efter at have været katolik hele mit liv besluttede jeg for at konvertere. Min samlever er også buddhist. Og jeg har lovet min stormester, der bor i Vietnam, at jeg ikke drikker alkohol mere. Og det har jeg holdt”, siger Loan. Han har førhen samlet på gode flasker og sat en ære i at kunne byde alle gæster præcis den whisky eller cognac de ønsker sig.

”Og det gør jeg stadig væk”, siger malermesteren og butiksindehaveren, der er kommet langt siden han for snart 40 år siden hoppede i en lille båd sammen med 53 andre uden at ane, at han en dag ville bo og arbejde på Nordøstfyn.

Loan Huynh,48 år,
malermester i Langeskov
www.loan-huynh.dk
Tlf.: 2173 4325