fbpx

08/12 2020 | Hos Michael fylder 3 år

Hos Michael 2 Scaled E1607352334419 811x1024 (1)

Erhvervskontakten i Kerteminde er i gang, og tager temperaturen hos virksomhederne i kommunen. Hvad er op og hvad er ned, og hvilke forventninger og ønsker er der til den nye organisation. Forleden betød det et besøg hos Michael Nielsen i Langeskov Centeret, anledningen af, at hans café Hos Michael havde tre års fødselsdag.

Michael Nielsen kan fejre caféens tre års fødselsdag, og når han ser tilbage, er han godt tilfreds med de første år i Langeskov Centeret. ”Ellers havde jeg jo ikke været her endnu”, er hans korte analyse af livet i den sydlige del af Kerteminde Kommune.

Bred opbakning skal nok give en god start

Som tidligere medlem af bestyrelsen i Kerteminde Erhvervsforening, mangeårig aktiv i Handelsstandsforening, kommende byrådskandidat for De Konservative og ejer af Hos Michael har den 45-årige cafémand flere indgange til Kerteminde Kommunes nye organisation, ETKerteminde, som fremover skal varetage erhvervslivets indgang til Kerteminde Kommune og Erhvervshus Fyn.

”Det er min fornemmelse, at der er meget bred opbakning til den ny organisation. Både politisk og blandt ”kunderne” altså kommunens virksomheder. Og det er en væsentlig forudsætning for en god start for ETKerteminde”, siger Michael Nielsen.

Kom i øjenhøjde med virksomhederne

”Der er brug for nogle mennesker, der er helt i øjenhøjde med virksomhederne. Som man kan mærke varetager virksomhedernes interesse. Det kræver en form for armslængde til det kommunale system. Man skal søge dialog før påbud og regler.”, siger Michael.

Generelt er der et ønske om dialog og fokus på løsningsmuligheder. Ansvaret for, at den nye organisation bliver en succes mener Michael dog ikke kun ligger på ETKerteminde.

”Vi skal dele de gode historier, vi skal være gode ambassadører og bakke op, hvor vi kommer. Man kommer længst i Kerteminde, hvis man hjælper hinanden. Det vil jeg arbejde for.”

Fokus på Event og Kultur – men ro på

Michael er især glad for, at Kerteminde Kommune med ETKerteminde har fået fokus på event og kulturområdet, og så ser han et kommende transportcenter og ikke mindst fælles affaldshåndteringssystemer for virksomheder, som kontante områder, der kan arbejdes med allerede nu.

”Vi mangler jo en ordentlig stor hal eller et stort sted, hvor der kan holdes en større koncert. Men der er et kæmpe potentiale for at tiltrække mange forskellige ting. EM og VM i diverse udendørs sportsgrene f.eks. inden for cykling er oplagte.”, siger han og giver samtidig udtryk for, at den manglende ”store” lokalitet kan betyde, at det bliver nødvendigt at bygge et i kommunen. ”Det kan da godt være Kerteminde også skal have en arena.”

”Omvendt ved jeg jo godt fra alle de virksomheder, jeg selv er i dialog med, at der er en meget lang smørrebrødsseddel til alt det, der skal proppes ned i ETKerteminde og det skal vi passe på med, for så drukner de.”

Og med de ord går Michael tilbage til køkkenet. Ugens ret er boller i karry, og der er allerede kogt ti kilo kødboller til dagens serveringer, både i og ud af huset.