fbpx

10/12 2020 | Målet er Top Ti

Dansk Industri 1024x576

Det begyndte med politiske drøftelser i forbindelse med en dårlig placering til Kerteminde Kommune i Dansk Industri’s årlige erhvervsklimaundersøgelse for et par år siden.

Politikerne benyttede sig det kendte greb: Lær af andre, der gør det bedre, og tog således til Nordfyns Kommune, hvor man over et par år havde flyttet sig med syvmileskridt i den store, landsdækkende undersøgelse.

En november formiddag i 2020 kom svaret på Dansk Industri’s nyeste måling af erhvervsklimaet i de danske kommuner. Kerteminde Kommune var faldet fra nummer 75 til 82, ud af 93 mulige, og i den forbindelse fik vi en snak med formand for Arbejdsmarkeds-, Erhvervs- og Vækstudvalget i Kerteminde Kommune, Jens Gantriis.

Samling af områder giver større kræfter
Ved mødet på Nordfyn mødtes man med Nordfyns borgmester, Morten Andersen, samt erhvervsdirektør for NEET (Nordfyns Erhverv og Turisme) Per Olesen.

”Én af de ting vi tog med os var det med at samle erhverv og turisme for at have større muskler,” fortæller Jens Gantriis, og beskriver, hvordan ETKerteminde er blevet formet og i 2020 fik bevilget 900.000 kroner, svarende til ca. halvandet årsværk. ”Vi har jo i flere år haft VisitKerteminde, som har gjort det flot, men har ikke haft noget på erhvervsområdet.”

”Det handler om service og dialog. Vi skal ikke være myndighed, men dialogpartner for virksomhederne,” fortsætter Jens Gantriis, der til dagligt er ansat som leder af Frivilligcenteret i Kerteminde, som er en selvstændig forening, der er placeret på den tidligere Fjordvangsskole.

Blandt Top Ti
Der er store ambitioner for ETKerteminde, der gik i luften 1. november. Ambitionen i løbet af de næste par år er, ifølge Jens Gantriis, en plads blandt de ti bedste kommuner til at servicere virksomheder i Danmark.

”Konkret er det især event og netværk, som vi skal blive stærkere på. Og så skal vi være dygtigere til at byde alle velkomne. Borgere, virksomheder, turister, investorer – alle skal mærke, at vi vil dem i Kerteminde.”

Nu skal vi i arbejdstøjet
Det er ikke kun ETKerteminde, der skal trække placeringen op på Dansk Industri’s rapport. Også den kommunale organisation skal i gang, og ifølge Jens Gantriis, er processen godt i gang i form af Key Acount-funktionen, som siden sidste år har været tilknyttet kommunens større virksomheder.

Prioriteringerne i den første tid for ETKerteminde kan han også få øje på. Det handler om at få taget pulsen på virksomhederne i kommunen og få arbejdet med gode og konkrete initiativer, der undersøger den erhvervsstrategi, som kommunalbestyrelsen vedtog for nylig.

”Det bliver godt. Nu skal vi i arbejdstøjet!”