fbpx

29/01 2021 | Virksomheder kan også trænge til en snak

Karsten Gellert 444x612

Livet som folkepensionist passede ham ikke, så i stedet brugte han sine mange års erfaring fra bankverdenen til at blive selvstændig rådgiver for virksomheder.

Vi har taget en snak med Karsten Gellert om den nye erhvervsorganisation, ETKerteminde.

Han har egentlig opereret mest i det vestlige og sydlige Jylland, men de sidste 3 år har udsigten for den tidligere bankmand, Karsten Gellert, været fjorden i Kerteminde.
Fra den 137 m2 store lejlighed i Essex Waterfront har Karsten og fru Dagmar tæt afstand til børn og børnebørn i Odense og samtidig tæt adgang til naturen rundt om dem og til de aktiviteter, der trods folkepensionist-status stadig fylder noget hos især Karsten.

En at Snakke Med

Forårets nedlukninger, restriktioner og udfordringer var hårde for mange erhvervsdrivende, og for at hjælpe dem lidt på vej i junglen af hjælpepakker, og møder med banker og revisorer, indgik Erhvervskontakten i Kerteminde et samarbejde med Karsten Gellert.

Den 67-årige tidligere bankmand har i forvejen sin egen lille konsulentforretning med et par faste kunder og nu kunne han tilbyde kommunens iværksættere gratis bankrådgivning, samt finansiel rådgivning.

Virksomhederne fik grundlæggende en at snakke med, som kunne trække på mange års erfaring, og denne mulighed for at blive klædt bedre på finansielt benyttede flere sig af.

Pas på det taktiske spil  

Karsten Gellert er også medlem af Kerteminde Erhvervsforening, men ikke aktiv i bestyrelsen. Det har han ellers været før, men i det jyske. I 14 år var han medlem af bestyrelsen i Skærbækegnens Erhvervsforening.

”Så jeg kender en del til samarbejdet mellem kommuner og virksomheder,
og så erhvervsforeningen, der ofte er en slags mellemmand i det taktiske spil.”

Hvad mener du med taktiske spil?

”Den store muskel i forhold til at servicere virksomheder er selve den kommunale organisation. Det er helt afgørende, at der også kommer til at ske forandringer på rådhuset. Man kan ikke udlicitere hele den opgave til så få personer, der er i ETKerteminde. De risikerer at blive syndebukke.”

Hvordan sikrer man, at det ikke kommer til at ske?

”Det er svært. Men det begynder med, at man ikke betragter ETKerteminde som aflad. At man aktivt og ansvarsfuldt fra kommunal side går ind i en dialog med både ETKerteminde, Kerteminde Erhvervsforening og de virksomheder, der jo hver dag er i kontakt med kommunen. Og heldigvis virker det som om det er den vej, kommunen også vil. Men det kræver fokus og vedholdenhed. Det kommer hverken af sig selv eller på 12 måneder”,
siger Karsten Gellert.

Virksomheder drives af almindelige mennesker

Hans egen erfaring med kommunal erhvervsservice får ham til at give to lavpraktiske råd til ETKerteminde og tilgangen til kommunens virksomheder.

”Det er utrolig vigtigt, at man i sådan en organisation som ETKerteminde ser virksomhederne som kunder. De skal jo hver dag producere eller servicere nogen, de kan sende en faktura til. Så det med kunde- og markedsperspektivet er så dybt indlejret i de fleste virksomheder, at det ind i mellem kan skabe afstand, hvis de offentlige myndigheder ikke går ind i det sprog og den tænkning, en virksomhed er rundet af.”

”Og så skal man huske, at virksomheder jo er ejet og drevet af helt almindelige mennesker med almindelige behov. Dvs. at I den situation vi ulykkeligvis står i nu med Corona-virus og en potentiel krise foran, så der jo alt muligt på spil ude i en virksomhed. Også personlige ting og overvejelser. Derfor tror jeg man skal være sig bevidst, at virksomheder også kan trænge til en snak. Uden for mange dagsordener, men hvor der bare lyttes og snakkes.”

Med 47-års bankerfaring har Karsten Gellert stor erfaring i at kommunikere med mennesker og dyrker ifølge ham selv princippet ”tale er sølv, tavshed er guld” i samtaler.

Ledige Erhvervslejemål

I Kerteminde Kommune oplever man i øjeblikket en stor interesse for erhvervslokaler og -grunde, og også denne gang har ETKerteminde allieret sig med Karsten Gellert, der derfor er ved at etablere et overblik over ledige erhvervslejemål i kommunen.

”Jeg vil gerne sende en stor opfordring til alle, der har ledige erhvervsarealer til udlejning eller salg om at henvende sig,” ”Gå ind og kig, uanset om du er udlejer eller potentiel lejer. Kom med input og forslag til forbedringer og endnu bedre: Ring eller skriv til os, hvis du har jord du vil sælge eller lokaler til udlejning eller salg.”