fbpx

Classic Fyn Rundt var tæt på at blive opgivet. Nu kan kapsejladsen fejre 90-års fødselsdag med mere end 120 tilmeldinger

Classic Fyn Rundt 02 Fotograf Erhardt Ecklon

Pressemeddelelse:
Classic Fyn Rundt var tæt på at blive opgivet.
Nu kan kapsejladsen fejre 90-års fødselsdag med mere end 120 tilmeldinger

Det så sort ud, da Kerteminde Sejlklub i efteråret tog fat på planlægningen af Classic Fyn Rundt 2024. De sidste 25 år har den traditionelle kapsejlads for kølbåde nemlig fået færre og færre tilmeldinger, og i 2023 deltog kun 53 både. Det betød, at økonomien var udfordret, og i sejlklubben var Classic Fyn Rundt-udvalget klar til at kaste håndklædet i ringen.

Ikke desto mindre insisterede formand for Kerteminde Sejlklub, Hans Jørgen Ellekilde, på, at der skulle afvikles Classic Fyn Rundt i 2024 – selv hvis det blev med et underskud. Kølbådsudvalgets fem medlemmer trådte til, og med udvalgets formand, Jesper Stokholm, i spidsen blev der lagt en strategi for markedsføring og afvikling. Planlægningen af Classic Fyn rundt var dog for stort et projekt til at udvalget selv kunne løfte opgaven, og de efterspurgte derfor hjælp hos resten af medlemmerne i Kerteminde Sejlklub. ”Folk mødte talstærkt op. I dag er vi 25 medlemmer, som løfter opgaven i fællesskab, og det har været fedt at opleve entusiasmen i klubben. Classic Fyn Rundt er reddet”, fortæller en glad Flemming Palm, som har haft ansvar for markedsføringen.

Den nye strategi betød, at Kerteminde Sejlklub tilbød deltagere, som tilmeldte sig allerede i januar og februar et deltagergebyr på 350 kr. Med udgifter til tracking, præmier og forplejning er det langt under kostprisen, men med 122 tilmeldte og gode lokale sponsorer ender Kerteminde Sejlklub formodentlig med et lille overskud, når regnskabet er gjort op. ”Det har aldrig været intentionen, at vi skulle tjene penge på arrangementet. Vi er glade, hvis det ikke giver underskud, og så er det en kæmpe sejr, at vi kan fejre Classic Fyn Rundts 90-års fødselsdag med det højeste antal tilmeldinger i nyere tid”, mener Flemming Palm, som glæder sig til selv at deltage i sejladsen rundt om Fyn.

Hos Erhverv & Turisme i Kerteminde er Jane Dam glad for, at det er lykkedes at pust nyt liv i Classic Fyn Rundt. ”Det betyder rigtig meget for Kerteminde, når lokale kræfter løfter i flok og inviterer 600 sejlere til byen hen over en hel weekend. Det er godt for både Kerteminde Sejlklub og de erhvervsdrivende i Kerteminde”, mener turistchefen.

Classic Fyn Rundt afvikles den 7. – 9. juni 2024 med start i Kerteminde. Vil man nyde de mange både fra land, anbefaler Kerteminde Sejlklub at følge med fra den Kertemindes nye ydermole, hvor man kommer helt tæt på startfeltet. Kapsejladsen skydes i gang fredag den 7. juni kl. 10.30 – 12.00.