fbpx

En sommer for fulde sejl – næste stop Kerteminde

VM I Contender

Ikke så snart har de imponerende havkapsejladsbåde forladt Aarhus i Ocean Race, før andre både indtager de danske farvande for at dyste om VM- og EM-medaljer.

”Danmark er en kendt sejlsports- og sejleventnation. I Sport Event Denmark glæder vi os over, at The Ocean Race stopover i Aarhus og de mange kommende sejlevents rundt omkring i Danmark er med til at give vores eventkalender 2023 vind i sejlene. Alene i år er Danmark også vært for VM’er i Melges 24, Contenderjoller, Matchrace, Europajoller og Yngling samt et EM ORC Doublehand,” fortæller Lars Lundov, som er direktør hos Sport Event Denmark.

Det er først og fremmest Fyn, der griber stafetten og fortsætter en stærk sejlsportssommer i Danmark med ikke mindre end tre verdensmesterskaber på to uger.

”I Kerteminde sejler VM i Contenderjoller på bølgerne fra bl.a. Sail Extreme, RSX VM og andre store sejlsportsevents, som Kerteminde Sejlklub gennem årene har løftet i tæt samarbejde med Sport Event Denmark, Kerteminde Kommune, Erhverv & Turisme i Kerteminde og os. Og med GoSail ved roret i Middelfart føjer kvindernes VM i Matchrace og verdensmesterskabet i Melges 24 et par skinnende perler til den lange kæde af internationale events i sejlsportens tegn, som vi sammen med Sport Event Denmark og Middelfart Kommune har understøttet i det nordvestfynske. Vi ser frem til, at det endnu engang bliver et udstillingsvindue for Fyn fra en af sine smukkeste sider og bringer både liv og omsætning til øen,” siger eventchef hos Destination Fyn, Jakob Staun.

Borgmester i Kerteminde Kommune Kasper Ejsing Olesen er stolt over igen at kunne lægge land og vand til i forbindelse med et stort sejlermesterskab, når VM i Contender skydes i gang d. 1. juli:

”Jeg glæder mig på byens vegne over, at vi endnu en gang kan byde på sejlads i international sammenhæng i Kerteminde. VM-stævnet bliver afholdt samtidig med, at vi officielt indvier den nyrenoverede marina, der tilbyder både fritids- og kapsejlere endnu bedre havneforhold, og som netop skal være med til at tiltrække store sejlsportsarrangementer. Kerteminde Sejlklub har stor erfaring i at afholde store internationale stævner, og sammen med Sport Event Denmark, Destination Fyn og en masse frivillige kræfter er arrangementet i trygge hænder, så vi glæder os til at tage imod de mange sejlere og sejlsportsinteresserede i vores smukke by”.

Og sejlklubben ser ydmygt frem til værtsrollen:

”Vi i Kerteminde Sejlklub glæder os til en spændende sejlersommer, hvor vi skal være vært for verdensmesterskabet for Contenderjoller,” udtaler Sejlklubbens formand, Hans Jørgen Ellekilde, og fortsætter: ”Heldigvis har vi Sport Event Denmark og Destination Fyn med som bidragsydere, så vi kan trække på deres store erfaring, når der skal arrangeres events.”

 

 Til vands og til lands

Erfaringerne fra tidligere sejlevents og ikke mindst fra det netop afviklede The Ocean Race Stopover i Aarhus viser, at det er vigtigt, at der er noget at opleve for de tilskuere, som finder ned til havnen for at være del af et sejlermesterskab.

”Et stort udbud af aktiviteter på havnen er med til at åbne vores sport op for alle dem, der endnu ikke kender til sejlerlivet – og måske får nogle af dem endda selv lyst til at prøve kræfter med sejlads efterfølgende. Samtidig viser vi resten af verden, hvor fantastiske sejladsforhold, vi har i Danmark, og hvor dygtige arrangører, vi kan mønstre,” siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion.

I Kerteminde håber man også, at mange mennesker får lyst til at kigge forbi på marinaen, når Contenderjollerne gør deres indtog – først med afviklingen af åbent DM som optakt fra d. 28. -30. juni og derefter under selve verdensmesterskabet.

Der bliver nemlig også her masser af aktivitet til lands fordelt over VM-ugen såvel for sejlsportsinteresserede som turister og borgere, lyder det fra Erhverv & Turisme Kerteminde, der har stået for en del af den tørskoede planlægning.

”Vi er glade for, at Kerteminde igen er vært for et stort event indenfor sejlsport. Det er en god anledning til at vise besøgende alt det, området i og omkring Kerteminde byder på af aktiviteter, attraktioner, butiksliv osv.” siger direktør Nils Skeby.

 

Kontakt

Erhverv & Turisme i Kerteminde: Nils Skeby, direktør, tlf. 81 81 57 07

Kerteminde Sejlklub. Hans Jørgen Ellekilde. formand, tlf. 40 64 08 80

Kerteminde Kommune: Kasper Ejsing Olesen, borgmester. 24 65 92 49

Sport Event Denmark: Lars Lundov, direktør, tlf. 40 31 48 55

Dansk Sejlunion: Julie Elver Stolberg, presseansvarlig, tlf. 21 83 87 47

Destination Fyn: Jakob Staun, eventchef, Destination Fyn, tlf. 61 68 73 70