Der er travlt i håndværkerbranchen, rigtig travlt. Og det kan være tidskrævende at sætte sig ind i procedurer og tiltag omkring etablering af lærlinge, typer af uddannelsesaftaler og økonomi, når man gerne vil i gang med at tilbyde en læreplads. Herudover er der mange forskellige spørgsmål der kan trænge sig på; Hvad kræver det at få en lærling? Hvordan finder jeg en lærling, der passer ind i min virksomhed? Og hvad koster det at ansætte en lærling?
Det har ETKerteminde nu lavet en manual over, så du på kort tid kan finde svar på de spørgsmål, du måtte sidde med i opstartsfasen omkring ansættelse af en elev.
”Vi har i vores arbejde med kommunens håndværkervirksomheder oplevet en stigende efterspørgsel på et overblik over muligheder for at ansætte lærlinge. Nogen ønsker viden omkring at dele en lærling mellem flere mestre. Nogen ønsker svar omkring forløbets opbygning og nogen har brug for hjælp til kontakt til uddannelsesinstitutioner. Derfor har vi skabt en manual, som samler alle trådene,”
fortæller direktør Dorte Frandsen om ETKertemindes hjælp til at bygge bro mellem mestre og lærlinge.
Gode råd
Udover de helt konkrete svar om fx uddannelsesforløb, praktisk oplæring og løn giver manualen også gode råd til håndværksmestrene.
Et par af de gode råd lyder:
- Vær gode forbilleder for de unge, for de lærer af det, som deres ledere og kolleger gør.
- Gør det klart for de unge, at du ikke forventer højt tempo og høj kvalitet i arbejdet med det samme. Unge har ofte et stort behov for at vise, at de lever op til forventningerne, og arbejder derfor måske for hurtigt og tager chancer, der kan føre til ulykker. Der skal være tid til læring.
- Sørg for, at unge medarbejdere ikke arbejder alene, før de er fortrolige med deres arbejdsopgaver.
Vil du have tilsendt manualen eller høre mere om muligheden for at få en lærling kan du kontakte
direktør for ETKerteminde Dorte Frandsen på dfr@etkerteminde.dk, som glæder sig til at hjælpe dig videre.