fbpx

Erhvervet blev hyldet i Kerteminde!

Image00091

Tirsdag formiddag i uge 44 slog ETKerteminde, i samarbejde med Kerteminde Erhvervsforening, dørene op til årets Erhvervskonference. Omkring 90 deltagere fra erhvervslivet og det politiske liv blev modtaget ved Stutteri Asks flotte og spektakulære Casir Hal og vist ind i den store sal, hvor der ventede dem en formiddag propfyldt med spændende oplæg, paneldebat og prisoverrækkelser.
Mads Vangsø, kendt fra bl.a. halvfemsernes mediesucces ”Tæskeholdet”, var hyret som dagens tovholder og moderator.

Politik og iværksætteri på programmet
Som optakt til det kommende kommunalvalg skød man konferencen i gang med en erhvervspolitisk paneldebat. Her deltog hele ni ud af de ti opstillede partier i Kerteminde kommune, og i løbet af den næste halvanden times tid kom panelet vidt omkring, godt guidet af den dygtige Mads Graves, der styrede de talelystne politikere med hård hånd. Deltagerne på konferencen, som spændte fra iværksættere til repræsentanter fra både små og mellemstore, til de helt store virksomheder i kommunen, havde masser af spørgsmål til kandidaterne.

Der var godt med spørgsmål til de lokale politikere. FOTO: ETKerteminde.
Dagens moderator, Mads Vangsø (t.h.) præsenterer dagens oplægsholder Werner Valeur (t.v.). FOTO: ETKerteminde.

Efter paneldebatten kom Werner Valeur på banen som dagens første oplægsholder. Werner Valeur er kendt som både serieiværksætter og foredragsholder, og med sin erfaring fra ti stiftede selskaber, ti bogudgivelser og fem succesfulde exits i bagagen, gav han deltagerne et indblik i sin egen rejse med iværksætteri.

Prisuddelinger
Konferencens ”hovedperson”, Turismeprisen, havde i år fået selskab af den nystiftede pris Iværksætterprisen, og med de mange nominerede til begge priser, var der spænding i salen til det sidste.

Turismeprisen gives til en aktør, der har gjort en ekstra indsats for at tiltrække og fastholde turister i Kerteminde. Klubben af tidligere vindere inkluderer Sybergkvæg, Nybro Frugtplantage, Kerteminde Camping og Måle Bagerbod, og selvom det var en rigtig svær beslutning med så mange gode nominerede i år, var det med stor glæde, at formand for Arbejds-, Erhvervs-, og Vækstudvalget, Jens Gantriis, i samarbejde med direktør for ETKerteminde, Dorte Frandsen, kunne overrække prisen og hæderen til Pia Hansen og Pias Pølsevogn.

Derefter skulle Iværksætterprisen overrækkes af Dorte Frandsen og formand for ETKerteminde, Jess Aagaard. Iværksætterprisen, som i år havde særligt fokus på bæredygtighed, gives til den exceptionelle startup, den nystartede virksomhed med visionerne, modet og styrken. Det var et benhårdt felt med mange dygtige iværksættere i kommunen, men det var i sidste ende Minihospitalet og dets stifter, Toke Halskov Kristensen, der kunne løbe med prisen og hæderen. Minihospitalet har om nogen taget et socialt ansvar på skuldrene og har skabt et rum på legetøjsmarkedet for mange børn og familier med sygdom og særlige behov tæt ind på livet.

Rotur over Atlanten

Som dagens sidste indlæg kom Mads Vangsø tilbage på banen. Udover hans præstationer i radio og på landsdækkende tv, har Mads aldrig været bange for at tage udfordringer op, og i 2018 begav han, sammen med Lasse Wulff Hansen, sig ud i en syvugers lang rotur tværs over Atlanten – en tur, der virkelig understregede værdien og betydningen af forberedelse, træning og dedikation.

Denne erfaring fik konferencens deltagere glæde af, da han tog fat på at inspirere dem til at sætte forandring, udvikling og målsætning som høje prioriteter. Selv de umulige mål er mulige!

Konferencen blev afsluttet med en let frokost og tid til at netværke. FOTO: ETKerteminde.

Turismens Dag 11. november

November er en fyldt kalender for ETKerteminde, og efter tirsdagens konference, vendes næsen nu mod torsdag d. 11. november, hvor ”Turismens Dag” står på programmet.

Denne gang er det årets nye kuld af ambassadører for Kerteminde Haven ved Havet, der skal udnævnes og dette foregår på Munkebo Kro. Læs mere her!

Vinder af Turismeprisen 2021: Pias Pølsevogn.
Vinder af Iværksætterprisen 2021: Minihospitalet.