fbpx

Har du registreret din virksomheds overvågningskameraer?

Fra sommeren 2021 er det blevet lovpligtigt for alle private virksomheder og offentlige organisationer at registrere deres overvågningskameraer. Hvert år benytter politiet videosekvenser fra offentlige og private virksomheders overvågningskameraer i forbindelse med efterforskning og opklaring af forbrydelser – det kan være alt lige fra tyveri og vold, til sædelighed og banderelateret kriminalitet.

 

Din registrering hjælper politiets efterforskning

Ved at registrere din virksomheds kameraer bidrager du til at politiet hurtigere kan få fat på mulige bevismaterialer. Det er derfor vigtigt, at de kan komme i kontakt med en person i virksomheden, som kan kontaktes udenfor normale åbningstider, og som kan hjælpe med adgang til videooptagelser fra jeres kameraer.

Hvis et kamera ikke er registreret, risikerer politiet at spilde ressourcer og tid på at finde frem til kameraets ejermand. Det skal understreges, at kameraregistreringen ikke er ensbetydende med, at politiet har fri adgang til dine optagelser. Hvis det skulle ske, at dit kamera muligvis indeholder nyttige optagelser i forbindelse med en efterforskning, kontaktes virksomhedens kontaktperson for adgang

FAKTA

Mangler du at registrere dine overvågningskameraer eller at opdatere dine kontaktoplysninger,
kan du gennem fire enkle trin nemt gøre det via politiets hjemmeside:
https://politi.dk/tv-overvaagning/registrer-dine-overvaagningskameraer.

Her kan du også læse mere om, hvad du giver tilladelse til, og hvordan dine optagelser
kan blive brugt i forbindelse med efterforskning og opklaring af forbrydelser.