fbpx

Her er vinderne af Erhvervsprisen og Turismeprisen 2023

Erhvervspirsen 2023 2

Årets vindere af Erhvervs- og Turismeprisen er netop blevet offentliggjort ved nytårskur for det lokale erhvervsliv i Anexet på Lundsgaard Gods. Erhvervsprisen blev tildelt Michael B. Dalager, afdelingsleder i Cj A/S i Langeskov, mens Johannes Larsen Museet løb med Turismeprisen.

På årets nytårskur for det lokale erhvervsliv i Kerteminde Kommune blev årets vindere af Erhvervsprisen og Turismeprisen afsløret. Priserne gik til to modtagere, som hver med mere end en tredjedel af stemmerne kan modtage priserne efter et overbevisende resultat. Vinderne blev Michael B. Dalager fra entreprenørvirksomheden Cj A/S og Johannes Larsen Museet.

Erhvervsprisen gik til Michael B. Dalager

Med knap 40 procent af stemmerne blev det Michael B. Dalager, som overbevisende løb med Erhvervsprisen 2023. Michael B. Dalager, som til daglig er afdelingsleder i entreprenørvirksomheden Cj A/S i Langeskov, var nomineret som den eneste person blandt finalisterne, der derudover talte virksomhederne Lasto A/S, Munkebo Kro, Milestone Development Group ApS og Rynkeby Maskinfabrik A/S.

Nomineret for sin gode ledelsesstil

Michaels indstilling til Erhvervsprisen, der bl.a. kommer fra Michaels medarbejdere i Cj A/S, lægger vægt på hans gode ledelsesstil, som han praktiserer, samtidig med at Cj A/S har opnået stor vækst i omsætningen.

Særligt fremhæves Michaels motiverende ihærdighed ifm. opstarten af virksomhedens Langeskov-afdeling i 2019, hans empati og evner til at tage hensyn til medarbejdernes velbefindende og de resultater, virksomheden har opnået. Medarbejdernes tilfredshed med Michael og hans ledelsesstil viser sig også i Cj A/S’ trivselsmålinger, som er særdeles positive.

Om at vinde Erhvervsprisen siger Michael Bøgelund Dalager:
”Det er et kæmpe skulderklap at modtage Erhvervsprisen. Jeg havde ikke set det komme, men det er mine kollegaers engagement og vilje til samarbejde, som gør, at jeg kan modtage denne her pris i dag. Og så er det min virksomhed, Cj A/S, der er med til at skabe trygge rammer.”

Formand for Kerteminde Erhvervsforening, Marianne Eriksen, der står bag uddelingen af Erhvervsprisen, udtaler: ”Erhvervsprisen er en anerkendelse fra hele det samlede erhvervsliv, og i år sætter den særligt fokus på både de bløde og de hårde bundlinjer.”

Turismeprisen gik til Johannes Larsen Museet

Årets turismepris blev uddelt til Johannes Larsen Museet, der med mere end en tredjedel af stemmerne overbevisende kunne modtage prisen. Museet vinder Turismeprisen 2023 foran et stærkt finalefelt bestående af Lulu’s Café & Boutique, Café Kirkeladen, Turismens Venner og Stutteri Ask.

Nomineret som et kulturelt fyrtårn

Johannes Larsen Museet, som er en del af Østfyns Museer, blev indstillet til Turismeprisen for at være et af områdets kulturelle fyrtårne. Museet kaldes i indstillingen moderne og relevant ift. tiden, samtidskunsten og historien, og indstillingen lægger vægt på, at skiftende udstillinger giver gæsterne mulighed for ved hvert besøg at kunne gå på opdagelse og opleve noget nyt.

Direktør for Østfyns Museer, Mette Ladegaard Thøgersen, der repræsenterer Johannes Larsen Museet, er stolt over modtagelsen af Turismeprisen: ”Vi er enormt taknemmelige for at modtage Turismeprisen og for, at så mange har stemt på os, for vi er dybt afhængige af en solid lokal forankring. Modtagelsen af Turismeprisen er et resultat af en fælles holdindsats, som medarbejdere, frivillige og Kerteminde Kommune gør.”

Citat fra formand for Erhvervs- og Vækstudvalget i Kerteminde Kommune, Henrik Madsen (K): ”Turismeprisen indrammer vores stolthed, fordi turismen er en stor del af Kerteminde Kommunes erhverv. Uddelingen af Turismeprisen er derfor et skulderklap fra hele turismeerhvervet. Johannes Larsen Museet er et fyrtårn, både kulturelt, historisk og for turismen. Samtidig kommunikerer museet historier og fornyer sig, og man får lyst til at komme igen.”

Johannes Larsen Museet er beliggende i Johannes og Alhed Larsens kunstnerhjem på Møllebakken i Kerteminde. Stedet var tilholdssted for de berømte Fynbomalere.

Om Erhvervsprisen og Turismeprisen

Erhvervsprisen uddeles af Kerteminde Erhvervsforening, mens Erhvervs- og Vækstudvalget i Kerteminde Kommune og Erhverv & Turisme i Kerteminde står bag Turismeprisen. For første gang i år har begge priser været lagt ud til offentlig afstemning, efter at offentligheden i november måned havde kunnet nominere kandidater. Priserne blev uddelt på nytårskur for erhvervslivet i Kerteminde Kommune på Lundsgaard Gods d. 15. januar 2024.

Sidste års modtager af Erhvervsprisen var Ib Andresen Industri, mens Fynshoved Café & Gårdbutik blev tildelt Turismeprisen.

Kontakt for yderligere information om Erhvervsprisen:

  • Formand for bestyrelsen i Kerteminde Erhvervsforening, Marianne Eriksen: Tlf.: 2025 5755
  • Formand for Erhvervs- & Vækstudvalget i Kerteminde Kommune, Henrik Madsen (K): Tlf.: 2342 6681

Kontakt for yderligere information om Turismeprisen:

  • Konstitueret direktør for Erhverv & Turisme i Kerteminde, Jane Dam Christensen: Tlf.: 2060 3354
  • Formand for Erhvervs- & Vækstudvalget i Kerteminde Kommune, Henrik Madsen (K): Tlf.: 2342 6681