fbpx

Kerteminde er fjerdebedst i antallet af iværksættere på Fyn

Statistics Gb8a5e7c2b 1920

På landsplan er der skabt 32.278 nye virksomheder i løbet af 2021. Det er en stigning på over 10 procent i forhold til 2020.
I Kerteminde er der oprettet 84 nye cvr.numre i det forgangne år.

Som nystartet er det rart at møde ligesindede

En af dem som etablerede egen virksomhed i 2021, er Andreas Lykke Sognstrup som har etableret virksomheden Sognstrup Kommunikation.
Sognstrup Kommunikation ligger  lidt uden for Kerteminde by. Virksomheden tilbyder at løse opgaver indenfor klassisk PR, pressehåndtering, strategisk kommunikation, krisekommunikation, medietræning, public affairs indsatser og moderator-opgaver.

”Jeg er blevet taget rigtig godt imod af ETKerteminde Erhverv & Turisme, hvor jeg har deltaget i to af deres netværk. Det er meget givende at møde andre, der er i opstartsfasen og høre om de udfordringer, de sidder med. Som nystartet er det rart at mødes med ligesindede. Udover netværkene synes jeg også ETKerteminde har et godt udbud af kurser for iværksættere. For eksempel regnskab som mange lige skal have styr på,” fortæller Andreas Lykke Sognstrup om sin opstart.

Café og gårdbutik med eget egnsmuseum

I efteråret 2021 åbnede Berit og Claus Jensen dørene til Fynshoved Café og Gårdbutik. Her tilbyder de friskbrygget kaffe serveret i kaffestel fra dengang mormor var ung og hjemmebagt kringle eller gammeldags æblekage. Menukort er der ikke noget af, men der er en tavle i indgangen, hvor der hver dag står, hvad de kan tilbyde netop den dag. Der er altid mindst 2-3 frokostmenuer og 3-5 forskellige hjemmelavede kager at vælge imellem.

I gårdbutikken kan der købes kød fra deres egne dyr under brandet Fynshoved Galloway kvæg og lam. Udover café og gårdbutik byder bindingsværksgården også på sit helt eget egnsmuseum med flinteøkser fra oldtiden. Igennem 13 år har de arbejdet henimod deres drøm om at være ”herre i eget hus”, for som Berit siger, er det ikke bare et knips med fingrene at etablere egen virksomhed.

”Det er ikke kommet af sig selv og det er ikke noget vi lige er kommet i tanke om over en nat. Det har krævet vedholdenhed i yderste potens, søvnløse nætter og en tro på projektet igennem mange, mange år. Nu lever vi drømmen ud. Drømmen om selvstændighed. Det her det kan vi og det her det vil vi. Og vi har rigtig travlt. Opbakningen fra de lokale i Kerteminde er enorm og det samme fra sommerhusgæsterne. De kommer og de kommer igen.”

Faktisk er cafeen allerede blevet så populær at Berit og Claus nogen dage har været nødt til at afvise nogen i døren, fordi der har været alt optaget. Inden længe begynder de at ansætte, for 80 gæster på en gang kræver flere hænder end hvad de to ejere selv kan mønstre.

Udover egne ressourcer og midler har det været afgørende for Berit og Claus, at de har modtaget økonomisk støtte fra Den tværgående udviklingspulje (TUP) og Landistrikspuljen (LAG).

Borgmester Kasper Ejsing Olesen

Kertemindes borgmester Kasper Eijsing Olesen glæder sig over byens iværksættere og lufter ambitioner for fremtiden.
”I en del år har vi i Kerteminde brystet os af, at vi gør det godt i forhold til iværksætteri. Derfor har vi også
ambitioner om en bedre placering end nummer 79 på landsplan – et kæmpe stort tillykke og velkommen
til alle nye virksomheder.”

Formand for ETKerteminde Jess Aagaard

Også formanden for ETKerteminde; Jess Aagaard er glad for nyheden om de mange nystartede virksomheder.
”ETKerteminde er netop sat i søen for at kunne servicere disse virksomheder, så det er dejligt at vi allerede står
klar med en organisation der brænder for at hjælpe”

Top 10 over antallet af iværksættere fordelt på Fyn og øerne 2021

Odense
Middelfart
Ærø
Kerteminde
Assens
Nordfyns
Faaborg-Midtfyn
Svendborg
Nyborg
Langeland