fbpx

Mange er begejstrede for Saryns malerier: – Deres koner vil ikke have, at de hænger dem op

Saryn Muldrow (4)

Fra Hollywood til Kerteminde

Før Strandgade malede Saryn i sit værksted i sit lille husmandssted på Krogyden i Ullerslev, hvor hun også bor.
Det var dog ikke givet, at hun skulle havne på Østfyn. Jeg er født i USA. I Los Angeles. Eller mere præcist Hollywood,
fortæller Saryn, hvis dialekt primært afslører mere end 30 år med bopæl på Amager.
Saryns mor var dansker og da hun brød med faren, flyttede hun med den 11-årige Saryn til Danmark og til Amager.
Jeg elsker Amager. Det var en dejlig barndom for mig der og jeg har mange gode minder derfra”.

Fra DJ til Bodybuilding med Schwarzenegger

Efter folkeskolen fik Saryn, som mange andre unge på Amager, arbejde i lufthavnen, og hun kom aldrig tilbage på skolebænken, men har arbejdet lige siden. Primært i restaurationsbranchen. I begyndelsen af 1990’erne var hun også DJ på et diskotek midt inden i København.

Her mødte hun en anden DJ, Joe, som var bodybuilder, og hun begyndte at gå med ham til træning. I begyndelsen så hun bare på, men en dag greb hun selv vægtene. Og slap den ikke før mere end femten år senere.

Først vandt hun DM og EM, hvorefter hun begyndte at deltage i professionelle konkurrencer. Et af højdepunkterne var deltagelsen i Miss Fitness World, hvor hun endte som nr. 2.

På Saryns Facebookside kan man se en længere video, hvor Saryn sammen med en stribe andre veltrimmede kvinder optræder på en stor scene sammen med verdens mest kendte bodybuilder, Arnold Schwarzenegger.

Udover denne oplevelse har Saryn Muldrow også som den eneste dansker vundet titlen som Miss Olympia Fitness.

Tæller ikke værkerne længere

Der er et stykke fra bodybuilding til kunstner og galleriejer. Skiftet kom i 2002, hvor Saryn, under et besøg hos en clairvoyant, blev opfordret til at begynde at male.

Jeg havde malet en lille smule tidligere. Min mor var en dygtig kolorist, så det var ikke helt fremmed for mig. Men fra 2002 tog det fart. De var lige begyndt at sælge lærreder og oliefarver i supermarkederne og jeg købte flittigt ind. Efter de 6 første billeder fandt jeg min egen stil og teknik, fortæller Saryn.

De særlige kendetegn i begyndelsen var jordfarver, spartelarbejde og en særlig ingrediens: Kattegrus. Jeg fandt ud af, det gav en interessant struktur, så det blandede jeg i malingen det første lange stykke tid.
Siden er der malet mange billeder og Saryn er stoppet med at tælle.

Lige da Coronaen startede fik hun en ny opgave. En mand ønskede, at hun skulle lave et nøgenportræt af hans elskerinde. Det gjorde Saryn ud fra tilsendte fotos. Kunden blev meget begejstret for resultatet og Saryn fik lov at bruge det på sin Facebook-profil.

Jeg fik vildt mange positive henvendelser og har lavet en hel del portrætter siden, som du kan se, siger hun og peger rundt i galleriet.

I sommers var hun på udstilling med en række af de vovede portrætter på Lokomotivværkstedet i København og her gjorde hun en interessant observation.

Mange var begejstrede for dem. Især mænd. Men det er min klare fornemmelse, at deres koner ikke vil have dem hængende.

Det er klart de afklædte damer, der falder mest i øjnene, når man træder ind i galleriet, men halvdelen af værkerne i det lille galleri i Kerteminde er abstrakte malerier og Saryn Muldrow laver masser af forskellige typer opgaver for kunderne.

Selvom de bare damer i de udfordrende positurer stadig sælges i galleriet, bliver de fremover produceret i en mere modereret form.

Jeg giver dem måske en tynd skjorte på eller lader der være mere plads til fantasien hos beskueren, siger den erfarne billedkunstner.

Yoga og Malerteknik

Så snart restriktionerne tillader det, vil hun udvide aktiviteterne i galleriet med yoga for kvinder. Og så pusler hun også med tankerne om en kombineret lady-workshop, hvor man først kan dyrke yoga en times tid eller to, herefter spise en god frokost i byen og så afslutte med et malerkursus.

Indtil da nyder jeg bare at være kommet til Kerteminde, at male og glæde mig til sommeren, hvor der udover dejligt vejr forhåbentligt også kommer en masse turister her til byen, som jo kan besøge mig enten når de er på vej til Johannes Larsen-museet, der ligger lige ved siden af her eller når de er på marinaen, stranden eller blot i byen for at shoppe. De er meget velkomne”, siger Saryn

FAKTABOKS

Saryn Muldrow – Galleri

Strandgade 43, 5300 Kerteminde

Åben mandag og tirsdag
kl. 10-16 samt fredag kl. 12-16.

Ellers efter aftale.

www.muldrowcreations.dk