fbpx

Officiel åbning af vandresløjfer i Sybergland

Åbning Af Sybergland Oplæg Fotograf Nina Bjørnskov

Mere end 40 nysgerrige vandreentusiaster havde snøret vandreskoene, da Kerteminde Kommune, Destination Fyn og Erhverv & Turisme i Kerteminde den 27. juni inviterede til officiel åbning af de nye vandresløjfer i Sybergland.

Sybergland er et rekreativt naturområde nordvest for Kerteminde. Området har i mange år været udlagt til landbrug, men i 2012 overtog Kerteminde Kommune det 72 hektar store område med henblik på at genskabe et rekreativt naturområde tæt på byen. I dag passerer vandre- og cykelruterne i området både søer, vandhuller og enge, hvor robust højlandskvæg græsser året rundt, ligesom der er etableret fugleskjul, picnic- og shelterplads samt et stort formidlings- og madpakkehus. Området er navngivet efter fynbomaleren Fritz Syberg, som boede i Over Kærby og fandt inspiration til sine malerier i det bakkede landskab nordvest for Kerteminde.

”De nye vandresløjfer er en udvidelse af de eksisterende ruter i området og går gennem sumpskoven ved læringsmiljøet og til udsigtspunktet, Tippen. Det giver brugerne endnu flere muligheder for at nyde Sybergland”, fortæller Martin Søholm, som er leder af Natur- og Klimateamet i Kerteminde Kommune.

Vandresløjferne i Sybergland er blevet til med midler fra Klima- og Bæredygtighedsudvalget i Kerteminde Kommune og Hike Fyn, som skal udvikle Fyn og Øerne som én samlet vandredestination. Hike Fyn er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

”I Hike Fyn vil vi gerne skabe fynske vandreruter, som er så gode, at turister får lyst til at rejse efter det, og på sigt er visionen at skabe en sammenhængende vandreoplevelse, der kobler hele øen sammen”, forklarer Anders Johansen fra Destination Fyn, som er projektleder på Hike Fyn.

Ved Erhverv og Turisme i Kerteminde glæder turistchef Jane Dam sig over, at Kerteminde har fået en vandrerute, som kan være til glæde for både lokale og turister i området. ”Interessen for at komme ud at gå eller vandre i naturen er stigende, både blandt danskerne og hos vores internationale gæster, så der er potentiale i at satse på at tiltrække vandreturister. Det kan både øge omsætningen og gøre sæsonen længere”, fortæller hun.