fbpx

Se alle finalisterne til Turismeprisen 2023

Turismeprisen 2023 Alle Finalister

LULU’S CAFE & BOUTIQUE

Lulu’s Café & Boutique er én af de dygtige finalister til Turismeprisen 2023. Det er de for at være et stemningsfuldt samlingspunkt for både turister fra nær og fjern og ikke mindst byens borgere, der alle nyder et besøg i den hyggelige café og butik. Lulu’s har med sin unikke beliggenhed på hovedgaden i Kerteminde by den smukkeste udsigt til både vand, bindingsværk og butiksliv.

Nomineringen til prisen begrundes bl.a. med, at Lulu’s Cafe & Boutique er et hyggeligt sted, der både byder på lækre, hjemmelavede retter og spændende varer, der tæller smukke sager til boligindretningen, smykker og meget andet. Særligt fremhæves Rikke Louise Steffensens store arbejde med at skabe et samlingspunkt i Kerteminde:

“Rikke har skabt et univers, der har manglet i byen,” står der bl.a. i indstillingen, som også nævner, at Lulu’s skaber arbejdspladser til områdets unge.

Lulu’s Cafe & Boutique ejes af Rikke Louise Steffensen og Louise Andreasen, der betegner sig som to ildsjæle med et ønske om at skabe et sted at mødes, og det må de siges at være lykkedes med.


Foto: Erhverv & Turisme i Kerteminde

 

STUTTERI ASK

Det berømte Stutteri Ask, der opdrætter, uddanner og har hingstestation med elite-springheste, er finalist til årets turismepris. Det er de pga. deres store arbejde med at skabe turismebegivenheder, arbejdspladser og udvikling inden for oplevelsesøkonomien i Kerteminde Kommune. Stutteri Ask ligger i smukke omgivelser ved Dalby Bugt nord for Kerteminde.

Stutteriet holder årligt mange store arrangementer, fx åbent hus, ridestævner på eliteniveau og kåringer, hvor dørene altid er åbne for offentligheden. De seneste år har Stutteri Ask udvidet deres kapacitet, så de nu kan afholde internationale ridestævner, og det gavner ikke kun stutteriet, men hele det omkringliggende område:

“Det er helt fantastisk for alle os, der har en lille virksomhed i nærområdet. Det burde belønnes med en turismepris, som en form for påskønnelse af alt det hårde arbejde, Stutteri Ask lægger i at være de bedste til noget,” står der bl.a. i indstillingen.

Billederne er fra DM i ridebanespringning, som Stutteri Ask afholdt i august 2023. Fra 2024 bliver hestesportscentret Blue Hors nabo til Stutteri Ask. Det betyder, at al avl og ridesportsaktiviteter på eliteniveau indenfor både dressur og spring bliver samlet i Kerteminde-området.

Foto: Stutteri Ask

 

CAFÉ KIRKELADEN

Café Kirkeladen, der laver dansk mad med kærlighed i historiske omgivelser, er nomineret til årets turismepris. Det er de for deres venlige betjening og gode mad i hyggelige omgivelser med en helt unik, bevaret sjæl. Omgivelserne hos Café Kirkeladen i Mesinge er noget helt særligt, for cafeen ligger i klasse A-fredede bygninger – og dem er der kun få af i hele landet.

“Jeg sender alle turister til Kirkeladen,” skriver indstilleren af Café Kirkeladen, og det vidner om den helt særlige oplevelse, det er at besøge den smukke café nord for Kerteminde.

Siden 2011 har Café Kirkeladen lavet god dansk mad i den gamle bygning, der stammer fra 1500-tallet og gennem tiden bl.a. har været kirkelade og hospital for særligt trængende i Mesinge. Tobias Wind Tofte driver i dag Café Kirkeladen sammen med sin mor, Bolette Wind Tofte.

Foto: Café Kirkeladen

 

TURISMENS VENNER

Foreningen Turismens Venner, der består af frivillige, lokale ildsjæle, er indstillet til Turismeprisen 2023 for deres store arbejde med at fremme turismen i Kerteminde Kommune og for de enorme bidrag, foreningen yder ved store og små begivenheder. 

Turismens Venner står i sommerhalvåret klar på marinaen til at hjælpe sejlere og andre turister med information og vejledning, og de er indbegrebet af god turismeservice. Foreningen står også for en række arrangementer, der er med til at skabe liv og gode oplevelser for både turister, borgere og erhvervsliv. Fx Sommersjov for børn og Musik på Marinaen. 

Ildsjælene hos Turismens Venner er også altid parate til at give en hjælpende hånd, og du møder dem i de blå trøjer til en lang række arrangementer i kommunen. Fx ved sommerens DM og VM i Contender, den årlige Kirsebærfestival og senest ved julearrangementet i Kerteminde, hvor mere end 130 personer deltog i julefest.  

Foreningen har eksisteret siden 2011 og blev stiftet i samarbejde med VisitKerteminde, der i dag er del af Erhverv & Turisme i Kerteminde.  

Foto: Erhverv & Turisme i Kerteminde og Emil Andresen

 

JOHANNES LARSEN MUSEET 

Johannes Larsen Museet er en af de fem gode finalister til Turismeprisen 2023. Museet er nomineret for at være et af områdets kulturelle fyrtårne.  

Indstillingen fremhæver særligt museets skiftende udstillinger. De gør museet til et moderne museum, hvor gæsterne ved hvert besøg får en helt ny oplevelse:  

“Haven, cafeen, udsigten og kunsten tjener som en sanselig oplevelse, hvor man føler den indre ro under et besøg. Museet fortjener anerkendelse for evnen til at holde sig relevant og nærværende i forhold til tiden, samtidskunsten og respekten for historien.” 

Johannes Larsen Museet er beliggende i smukke, velbevarede omgivelser i Johannes og Alhed Larsens kunstnerhjem på Møllebakken i Kerteminde, hvor de berømte Fynbomalere ofte opholdt sig. På museet kan du bl.a. opleve varierede kunstudstillinger, Johannes Larsens berømte værker og tage på opdagelse i det imponerende, ældre kunstnerhjem og atelier. Du kan også besøge den ældre mølle, køkkenhave og den smukke store have med café. Museet holder også løbende store arrangementer.

 Foto: Erhverv & Turisme i Kerteminde

 

Mere om Turismeprisen 2023

Tusind tak for de mange gode bud på kandidater til Turismeprisen 2023, som Erhverv & Turisme i Kerteminde og Erhverv & Vækstudvalget i Kerteminde Kommune modtog i november 2023. Finalefeltet er nu udvalgt, så indtil den 7. januar 2024 kan du stemme på den finalist, du synes, fortjener prisen allermest.

GÅ TIL AFSTEMNING: HVEM SKAL MODTAGE TURISMEPRISEN 2023?

Se baggrund og kriterier for Turismeprisen

 

Erhvervsprisen 2023

Lige nu kan du også stemme på finalister til Erhvervsprisen 2023, som Kerteminde Erhvervsforening står bag.

Stem på kandidat til Erhvervsprisen 2023

 

Uddeles på nytårskur 15. januar 2024

Både Turismeprisen 2023 og Erhvervsprisen 2023 uddeles til nytårskur for erhvervslivet den 15. januar 2023 på Lundsgaard Gods.

Læs mere og tilmeld dig nytårskuren