fbpx

Snart skal du sortere dit affald efter nye regler. Er du klar?

Pexels Julia M Cameron 6994745

Det er kommunerne, der har myndighedsopgaven med at sikre, at virksomhederne overholder de nye regler om affaldssortering som træder i kraft 1. januar 2023, men i Kerteminde er man endnu ikke på plads med en plan for hvordan det skal ske.

Det forventes, at selve kontrollen af virksomhedernes sortering kan blive en del af det eksisterende miljøtilsyn, og derfor har Kerteminde Kommune tidligere meddelt, at der vil blive iværksat en række informationsaktiviteter ud mod virksomhederne, der skal understøtte dem i at opfylde de nye affaldskrav.

Læs det tidligere interview med Lars Lindbøg, civilingeniør med ansvar for affald og forsyningsområdet i Kerteminde Kommune HER.

Mens virksomhederne og kommunerne har til gode at finde ud af, hvordan de nye krav skal løses, så står et lokalt firma i Kerteminde Kommune klar med en konkret løsning.
Hvis nogle virksomheder vil høre, hvordan de skal håndtere deres affald efter fremtidens regler, skal de bare ringe til os,” lyder det fra Flemming Kold, indehaver af virksomheden Peoples i Kerteminde, ”Vi har styr på det”.

Kerteminde kan gå forrest
Peoples har siden 2002 udviklet en lang række affaldsløsninger til erhvervskunder med fokus på design, samt funktionalitet og høj kvalitet. Kunderne tæller blandt andet Arkitektskolen, Københavns Lufthavne, Det Kgl. Teater, Arken og landets universiteter. Herudover har firmaet udstillet på Den Danske Pavillon på flere verdensudstillinger.

Uden at prale tør jeg godt sige, at vi er i den øverste liga når det handler om kvalitet og design, og grunden til, at det ikke er pral, handler om den meget lange kundeportefølje, vi har opbygget og som tæller rigtigt mange store virksomheder og organisationer, som er kendetegnet ved at stille store krav, og sætte pris på kvalitet og funktionalitet,” fortsætter Flemming Kold.

Den lokale erhvervsmand ser et potentiale for, at Kerteminde kan gå forrest i forhold til de nye krav til virksomhedernes sortering af affald.

Jeg vil gerne bidrage til at løse de konkrete udfordringer, som vores virksomheder står overfor i forbindelse med de kommende krav til affaldshåndtering,” forklarer han, og giver også gerne et bud på hvordan dette kan lade sig gøre. ”Jeg vil gerne, i samarbejde med ETKerteminde, tilbyde, at alle virksomheder i vores kommune kan få nye skræddersyede løsninger, der passer lige præcis til deres virksomheder, og til priser, som vi normalt kun tilbyder storkunder. Det vil give alle mulighed for at komme nemt i gang uden at skulle betale en alt for høj pris for det”.

Individuelle løsninger til individuelle virksomheder

Behovet for løsninger varierer fra virksomheder til virksomhed, og afhænger blandt andet af volumen, men også af design og æstetik. Nogle virksomheder vil f.eks. opleve, at de har behov for en ”pæn” beholder i de områder, hvor der er kunder, og at denne så kan tømmes i en ”grovere” model, der skal stå i en baggård eller bag butikken.

Vi kan tilpasse vores løsninger, så vi kan ramme præcist det behov virksomhederne har, uanset om man er en butik i Centeret i Langeskov eller har en virksomhed på det tidligere Lindø-værft”, siger Flemming Kold til slut.

I samarbejdet med ETKerteminde fungerer Peoples som videnspartner for kommunens virksomheder og herudover garanterer virksomheden storkundepriser til alle virksomheder i Kerteminde Kommune, uanset størrelse.

FAKTA

Peoples er ejet af Flemming Kold og beliggende i Kerteminde.
Stiftet i 2002.
Specialiseret i affaldssortering og byrumsinventar.

Se mere på www.peoples.dk