fbpx

Sy selv, pas på klimaet og spar penge

SySelv

Reparer det gamle eller sy selv det nye
Lotte Helle oplister endnu flere fordele ved at sy selv. Det er ikke kun ved at sy nyt, der kan spares penge. Du kan også reparere det gamle og forlænge ynglings beklædningens levetid. Er din sweatshirt blevet slidt på ribkanten, kan du sy en ny kant på – måske i en kontrastfarve. Så har du både givet din trøje et nyt look og forlænget dens levetid.

Har du brug hjælp til at komme i gang med symaskinen, tilbyder Butik Meter også undervisning efter behov. Du kan fx købe tid til at lære at lave et mønster eller sætte lynlås i. Du kan også samle de nærmeste veninder og lære at lave grundmønster til en kjole.
 

Minimér merforbrug
Hos Butik Meter kan du nøjes med at købe, det du skal bruge. Det vil sige, at du kan købe stof helt ned til 25 cm og elastik i metermål i stedet for pakker med flere meter i. Ud over alverdens forskellige slags stof, selv den ægte vare fra 60’er og 70’erne, finder du også alt muligt andet sytilbehør, lynlåse, knapper, broderi garn og forskellige strikke- og hæklepinde på hylderne. Så har du ikke lige et projekt i ærmet, er der masser af inspiration at hente på hylderne i Butik Meter på Elmegade 62.

Flere og flere af kommunens virksomheder tænker i bæredygtige løsninger
Lotte Helle er optaget af bæredygtighed og har derfor valgt at udfase alle akrylfibre og i stedet fokusere på naturmaterialer som bomuld og hør. Og hvad koster det så? Ja, du kan fx sy et par flotte hørbukser for mellem 200 og 250 kr.

Hos ETKerteminde oplever man i udpræget grad, at der er stort fokus på bæredygtige løsninger hele raden rund hos både små og store virksomheder i kommunen.

”Bæredygtighed er utroligt mange ting. Vi tager udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål, når vi rådgiver kommunens virksomheder og vi oplever faktisk, at nærmest alle er opmærksomme på hvilke tiltag og forbedringer de kan implementere eller omstille til. For nogle drejer det sig om forholdsvis simple tiltag som fx udskiftning af glødepære til LED. Hos andre ser vi meget omfattende og strukturelle ændringer som fx ansættelse af en medarbejder, der udelukkende arbejder med klimaforbedringer for virksomheden,” fortæller direktør Dorte Frandsen fra ETKerteminde.

Ønsker din virksomhed også at blive klogere på, hvad der kan gøres for at passe på vores fælles klima og arbejde med FN’s verdensmål, så kontakt Dorte Frandsen for en aftale på dfr@etkerteminde.dk