fbpx

Værd at vide om Kertemindes Blå Flag

Blaaflag

Fredag d. 4. juni var en fejringens dag i Kerteminde, da der, efter et par års pause, igen kunne blive hejst de velkendte Blå Flag over henholdsvis Nord- og Sydstranden i Kerteminde By. Flaghejsningen er kulminationen på en indsats, hvor den nye Erhvervs- og Turistorganisation, ETKerteminde, har været projektleder på ansøgningsprocessen.

Strenge kvalitetskrav

For at kunne tildeles det Blå Flag, skal de pågældende strande opfylde en lang række strenge krav til ting som eksempelvis affaldssortering, adgang til diverse faciliteter for gæsterne, miljøformidlingsaktiviteter samt en høj badevandskvalitet, for bare at nævne nogle enkelte områder. Strandenes gæster kan derigennem være sikre på, at de færdes på områder, der er omhyggeligt udvalgte og efterlever høje internationale standarder.

Digitale Blå Flag

Gæster der ønsker at benytte strandene kan løbende holde sig opdateret omkring alt relateret til de Blå Flag på VisitKertemindes hjemmeside (www.visitkerteminde.dk). Her er en hel underside dedikeret til at formidle information som eksempelvis de seneste badevandsanalyser, samt hvor og hvornår de næste miljøformidlingsaktiviteter finder sted.

Aktiviteterne er gratis, og alle kan deltage. En naturvejleder vil være til stede på udvalgte dage og blandt andet snakke om havets dyre- og planteliv, afholde krabbefiskerkonkurrence og dissekere fisk og fortælle om hvordan fiskene i vores farvand lever fra fødsel til død.

Næste aktivitetsdag finder sted mandag d. 28. juni fra kl. 10 til 12 på Nordstranden i Kerteminde.

Foto: Friluftsrådet