Vikingemuseet Ladby fik nye løsninger fra studerende – er din virksomhed den næste?

1 Projektopstart VikingemuseetLadby Ladbykongensgrav Scaled Q3spha56xlbjzz4x089qxj4kifr7thvhn4wpr28dxc

I foråret satte Erhverv & Turisme i Kerteminde gang i et helt nyt samarbejde mellem virksomheder og studerende fra UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole. Vikingemuseet Ladby fik i den forbindelse som den første virksomhed i Kerteminde Kommune glæde af ca. 35 studerendes bud på nye, digitale løsninger.

Nu har en række nye virksomheder muligheden for at være med i samarbejdet. Og det vil museumsinspektør Ane Jepsen Nyborg anbefale andre virksomheder i kommunen at deltage i. Det er Erhverv & Turisme i Kerteminde, der har taget initiativ til samarbejdet som del af arbejdet med at forbedre erhvervsvenligheden i kommunen.

”Projektet har været enormt givende. Der kom nye kreative vinkler på, hvordan vi kan guide besøgende rundt med fx apps, kort, VR, AI og skilte. Det var fantastisk spændende og gjorde os klar over, hvor mange kvaliteter de studerende ser i vores museum, og hvordan de kommer tydeligere frem – både med større investeringer og enkle ”her-og-nu”-løsninger. Deres friske øjne er virkelig en positiv vitamin-indsprøjtning til enhver virksomhed, der gerne vil udvikle sig – og hvem vil ikke gerne det?” siger museumsinspektør Ane Jepsen Nyborg og fortsætter:

”Vikingemuseet Ladby er i færd med en ti år lang udviklingsproces, og vi skal udvikle på både form og indhold på museet. Vi er derfor nu i færd med at overveje, hvilke af de præsenterede projekter vi går videre med. Vi overvejer også, om vi skal melde os på banen med et nyt projekt allerede til næste år.”

Ane Jepsen Nyborg runder af med at fortælle, at museet også fik andre vigtige indsigter:

”Vi lærte noget enormt vigtigt af de studerende; en god og moderne vejvisning er ikke bare et kort eller skilte – det er en del af oplevelsen og en del af vores kernefortælling om Fyn i vikingetiden. Dét at formidlingen kan kombineres med at vise de besøgende rundt var en kæmpe øjenåbner for os.”

Fra nu får ca. ti virksomheder fra Kerteminde Kommune årligt gavn af samarbejdet. Netop nu er de sidste virksomheder, der skal være med fra august, ved at blive fundet. Er det din virksomhed, der skal have muligheden for at få input til nye, digitale løsninger, så kontakt as@etkerteminde.dk

De studerende har allerede en bred vifte af kompetencer. Uddannelsesforløbet i digital konceptudvikling er en professionsbachelor, der er overbygning til uddannelser som fx multimediedesigner, markedsføringsøkonom, serviceøkonom eller datamatiker. Som del af overbygningen skal de studerende arbejde med en virksomhedscase, der munder ud i en digital prototype.

Læs mere om samarbejdet: https://etkerteminde.dk/virksomheder-i-kerteminde-kommune-faar-hjaelp-til-digitale-loesninger/

Kontakt for mere info
• Anja Svenstrup, erhvervskonsulent, Erhverv & Turisme i Kerteminde:
as@etkerteminde.dk eller 2218 5703
• Sabrina M. N. Sørensen, kommunikations- & marketingmanager, Erhverv & Turisme i Kerteminde: smns@etkerteminde.dk eller 2218 5704