Virksomheder i Kerteminde Kommune får hjælp til digitale løsninger

Projektopstart_VikingemuseetLadby

Vikingemuseet Ladby er den første virksomhed, der får glæde af et helt nyt samarbejde mellem studerende fra UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole og virksomheder i Kerteminde Kommune. Planen er, at omkring ti virksomheder fra Kerteminde Kommune årligt skal have gavn af samarbejdet, hvor studerende på uddannelsen digital konceptudvikling giver deres bud på nye, digitale løsninger.

Første samarbejde mellem Vikingemuseet Ladby og omkring 35 studerende blev sat godt i gang, da de studerende blev vist rundt på hele museets område af museumsinspektør Ane Jepsen Nyborg i slutningen af sidste uge. Museet ønsker, at de studerende særligt skal give bud på digitale koncepter, der guider museets gæster til oplevelser på hele museets område ude og inde. Ønsket er også, at forskellige typer af gæster – fx børnefamilier og voksne uden børn – guides ad forskellige ruter til målrettede fortællinger og oplevelser.

Behovet for at guide gæsterne på Vikingemuseet Ladby vil udvikle sig de kommende år. Derfor glæder museumsinspektør Ane Jepsen Nyborg sig over, at de studerende hjælper med at kaste et kærligt, kritisk blik på museets vejvisning:

”Vi ønsker at guide gæsterne på en mere moderne, forståelig og inspirerende måde, så vores fortællinger kommer endnu mere ud at leve. De besøgende skal have det vigtigste med fra besøget og fange vores kernefortælling, om at vi har Danmarks ældste kongegrav, og den nye viden, vi fortsat skaber om Østfyn på Ladbykongens tid. Vi vil gerne skabe mere dynamik og wauw-effekt, end vi kan med almindelige flyers, plancher og skilte.”

De studerende har allerede en bred vifte af kompetencer. Uddannelsesforløbet i digital konceptudvikling er en professionsbachelor, der er overbygning til uddannelser som fx multimediedesigner, markedsføringsøkonom, serviceøkonom eller datamatiker. Som del af overbygningen skal de studerende arbejde med en virksomhedscase, der munder ud i en digital prototype.

”Virksomheder, vi tidligere har samarbejdet med, har været glade for at få en pallette af konkrete løsningsforslag. Samtidig får vores studerende erfaring fra forskellige virksomheder. Det giver dem virkelighedsnære kompetencer og gør, at de ser de mange jobmuligheder, deres uddannelse giver dem,” fortæller lektor fra UCL Ellen Houmøller, der er ansvarlig for de studerende.

Projektet på Vikingemuseet Ladby afsluttes i midten af april, hvor de studerende præsenterer deres bud på løsninger for museet.

Erhverv & Turisme i Kerteminde har taget initiativ til det nye samarbejde som del af en ambition om, at erhvervsvenligheden i kommunen skal forbedres. Fremover vil mange flere virksomheder i kommunen derfor også få tilbud om at studerende kan gennemføre et projekt hos dem. Næste virksomhedscase gennemføres fra august 2023. Virksomheder, som er interesserede i at høre om mulighederne, er velkomne til at kontakte Anja Svenstrup fra Erhverv & Turisme i Kerteminde.

Projektopstart_VikingemuseetLadby

Museumsdirektør Ane Jepsen Nyborg, studerende og lektor Ellen Houmøller fra UCL og Sabrina og Anja fra Erhverv & Turisme i Kerteminde mødtes hos Vikingemuseet Ladby i slutningen af sidste uge. Projektopstart_VikingemuseetLadby

Kontakt for mere info

  • Anja Svenstrup, erhvervskonsulent, Erhverv & Turisme i Kerteminde:
    as@etkerteminde.dk eller 2218 5703
  • Sabrina M. N. Sørensen, kommunikations & marketing manager, Erhverv & Turisme i Kerteminde: smns@etkerteminde.dk eller 2218 5704