fbpx

VM i Contener

Tiltrækningen af events til Fyn har for alvor fået vind i sejlene og det skyldes blandt andet det gode samarbejde med Destination Fyn, som har været med til at sikret ikke mindre end tre VMér på vandet til næste sommer. VM i Matchrace for kvinder og VM i Melges 24 som afholdes i Middelfart og selvfølgelig VM i Contender i Kerteminde den 1.-8. juli
(Der afholdes DM i Contender i Kerteminde ugen op til VM)

Contenderen er en en-mandsjolle der adskiller sig fra de fleste andre enmandsjoller i Danmark ved, at man står i trapez, hvilket betyder at man hænger ud over vandet.

Jollen er teknisk udfordrende at sejle, men ikke fysisk krævende, så aldersfordelingen blandt sejlere kan gå helt fra
20’erne til over 60 år.
De danske sejlere er stærke på verdensplan og har siden 2011 bl.a. vundet 2 verdensmesterskaber og 3 europamesterskaber.
Bådklassen er meget aktiv i specielt Tyskland men udbredt i alle kontinenter og til VM i Kerteminde kommer der blandt andet sejlere fra både USA og Australien. Der er typisk mellem 70 og 130 joller med ved et VM.

Kerteminde Sejlklub har lagt mange kræfter i at få VM i Contender til Kerteminde og de står klar til at byde de internationale sejlere velkommen.
I samarbejde med Kerteminde Sejlklub, erhvervslivet, overnatningsstederne, Kertemindes attraktioner og Kerteminde Kommune, står ETKerteminde ligeledes klar til at byde velkommen og til at give både sejlere, deres pårørende og gæster i byen en helt unik oplevelse med underholdning, aktiviteter og oplevelser på tværs af byen og de nye havnefaciliteter.